duminică, 26 iulie 2015

Ecouri la Colocviul de la Vaslui din 23 iulie 2015

Stimate Doamne si stimati Domni tele-formatori de opinie ,
http://bentodica.blogspot.ro/2015/07/colocviul-stiintific-ben-todica-vaslui.html

       Pe cand ziaristii televiziunilor noastre se inghesuiau - chiar asumandu-si niste presupuse riscuri - sa transmita din judetul Vaslui imagini despre o lume de dincolo de comuna primitiva, iata (vezi mai jos), in orasul Vaslui se petreceau lucruri de o cu totul alta factura, tinand de lumea spre care noi, romanii, indraznim sa tindem. Dorim o lume a dialogului interuman, irigata cu seva de la Sorginte, fara frontiere si fara inhibitiile de natura juridic-politica ale celor care, prin felul cum au condus tara in ultimul sfert de veac, au facut posibile acele manifestari sub-umane relatate de la fata locului cu o insistenta demna de alte cauze. 
       Regret sa v-o spun, dar relatarile din Valenii Vasluiului ale trimisilor vostri au fost si sunt sub orice critica, parca dinadins urmarind sa creeze in mentalul colectiv imaginea aceea de Apocalipsa. Stim, se zice ca "cineva, acolo, sus"... asta urmareste, dar chiar trebuie sa plecam fruntea pana intr-atat incat sa ne izbim cu nasul de bombeuri si sa ne risipim inutil sangele? 
Tot dintr-un sat vasluian a plecat in lume Ben Todica, tot pe acolo traieste si creaza un Theodor Codreanu si ceilalti participanti la colocviul-duplex Vaslui-Melbourne de acum doua zile si, nu ma indoiersc, chiar in Valeni se vor fi gasind exemple de oameni adevarati - mult mai multi si mult mai expresivi decat cele cateva rebuturi umane din care trimisii vostri au facut niste eroi reprezentativi - vai, exemple de urmat. Da, prin satul in care locuiesc, la 60 Km de Kilometrul Zero deja bat pe la porti cete de adepti ai acelei macabre filozofii de viata, parca incurajati de "publicitatea" gratuita pe care voi le-o faceti derbedeilor si betivilor moldovaleneni - ca si acoperitilor penali din varful mediului politic dambovitean. 
       Nimic despre cetatenii "asezati" din satul acela, despre - mai ales - zecile de locuitori ai satului plecati la munca in strainatate, nimic despre amintita manifestare cultural-civcia din resedinta de judet, de parca se transmitea de pe o alta planeta, aflata sub ocupatie reptiliana. Daca asta va e tara in care traiti, de ce nu plecati si voi, mai oameni... ?!... nu stiu cum sa zic, ca sa nu va suparati prea tare si sa lasati locul altora mai nepriceputi si tot la fel de neinspirati de duhurile bune precum trimisii vostri si trimitatorii lor. Rusine!
     
       Cu speranta ca m-am facut inteles,
       Marian Ilie - poet, fost diplomat 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu