duminică, 21 aprilie 2013

Niste "Scrisori netrimise" ale Florentinei Dalian au ajuns la noi


Pe Florentina-Loredana Dalian am cunoscut-o acum cativa ani in mediul virtual, pe crestin-ortodox.ro unde postam uneori cate o poezie sau articol. Un comentariu putin critic dar foarte sincer( iubesc oamenii sinceri), facut la o poezie publicata mi-a starnit interesul pentru cea care l-a scris. Cautand pe Google am aflat-o pe doamna cu nume de floare de vara (dalia-n). Acesta,(cautatorul) mi-a oferit o adresa de ymail si multe poze ale scriitoarei-poete din Slobozia. I-am scris, mi-a raspuns, i-am trimis si mi-a trimis cartile pe care le-am citit pe nerasuflate. O autoare talentata, cu simtul umorului, un om sensibil, atent la aspectele mai putin vizibile ale realitatii, o femeie adevarata cu , trairi, cu bucurii dar si cu tristeti, o luptatoare iubitoare de viata cu bune si cu rele, asa am cunoscut-o din scrierile sale pe doamna Dalian. Poate as fi uitat de ea dupa ce i-am citit cartile si am facut un schimb de mesaje, daca nu as fi citit si cateva poezii religioase de introspectie duhovniceasca ce mi-au descoperit-o pe" Florentina cea dusa la biserica".
I-am propus doamnei Florentina sa vina in orasul meu unde aproape in fiecare sambata si duminica usile centrelor de cultura sunt larg deschise pentru toti iubitorii de arta, de muzica si de literatura de la noi si de prin tara. Si pentru ca sunt foarte mandra de faptul ca avem un Centru Cultural Eminescu cu o dotare de exceptie pe care il datoram regretatului om de cultura Dr. Constantin Teodorescu si edililor nostri, precum si dr-ei farmaciste Ana Sarbu, i-am sugerat inimoasei Geta Modiga responsabila minunatului lacas de cultura sa o invite pe scriitoare sa-si lanseze cartile "Scrisori netrimise"si "A unsprezecea porunca".
Sambata 20 aprilie chipul frumos, spiritul vesel plin de optimism au infrumusetat spatiul intim de la subsolul Centrului Eminescu din Barlad, acolo unde adeseori o mana de oameni iubitori de frumos si de poezie ne intalnim uniti de spiritul marelui poet nepereche Mihai Eminescu. Cartile autoarei au fost prezentate de cunoscutul poet Petrus Andrei si de Geta Modiga. Eu mi-am asumat perzentarea celei care este Florentina-Loredana-Dalian. Si pentru ca o prezentare fara un moment artistic este o treaba nerterminata, in incheiere s-au citit poezii scrise de Florentina aplaudate de publicul aflat in sala. Aproape toti cei care au fost la prezentare au dorit sa aiba carțile scriitoarei.
Ii multumim doamnei pentru prezenta placuta, sincera, pentru disponibilitatea de a onora invitatia, pentru carțile pe care ni le-a daruit și pentru poeziile recitatate de ea si de noi, aripi delicate de fluturi
usor fluturate peste sufletele noastre dornice de frumos.

 Dorina Stoica
20 aprilie 2013 Barlad